BOUNDijital Liderleri Programı’nın İlki Boğaziçi Üniversitesi’nde düzenlendi

Boğaziçi Üniversitesi İnovasyon Merkezi bünyesinde kurulan BOUNDijital platformu faaliyetlerine devam ediyor. 27 – 29 Nisan tarihleri arasında gerçekleşen “BOUNDijital Liderleri Programı” kapsamında, sekiz kamu kuruluşundan 14 kamu mensubunun katılımıyla Çevik Politika Yapımı (Agile Governance) ve Düzenleyici Deney Alanı (Regulatory Sandbox) konuları ele alındı.

Yürüttüğü akademik araştırmalar ve oluşturduğu dinamik, çok paydaşlı, entelektüel etkileşim ve paylaşım ekosistemi ile kurumlar arası iş birliğini güçlendirmek ve rekabetçi inovasyon kültürüne katkı sağlamak amacıyla kurulan BOUNDijital platformu, BOUNDijital Liderleri Programı’nın ilkini 27 – 29 Nisan tarihleri arasında Boğaziçi Üniversitesi Güney Kampüsü’nde gerçekleştirdi.

Amazon Türkiye’nin destekleri ve Boğaziçi Üniversitesi akademisyenlerinin rehberliğinde yürütülen üç günlük programa T.C. Dışişleri Bakanlığı Avrupa Birliği Başkanlığı, T.C. Hazine ve Maliye Bakanlığı, T.C. Ticaret Bakanlığı, T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, T.C. Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), Kişisel Verileri Koruma Kurumu (KVKK) ve Rekabet Kurumu’ndan daire başkanları ve uzmanlar katıldı.

Program kapsamındaki çalıştaylarda Çevik Politika Yapımı (Agile Governance) ve Düzenleyici Deney Alanı (Regulatory Sandbox) konuları ele alındı. Dünya çapında özellikle yeni gelişmekte olan teknolojileri ilgilendiren konularda yenilikçi politika yapım süreçlerini en iyi şekilde tasarlamak, uygulamak ve bu süreçlerden en etkili sonuçları almak hedefiyle ortaya atılan Çevik Politika Yapımı yaklaşımı ve bu yaklaşımın en çok kullanılan araçlarından biri olan Düzenleyici Deney Alanı yöntemleri katılımcılar tarafından tartışıldı.

Çevik Politika Yapımı yaklaşımının ülkemizde özellikle inovasyon ve rekabet kültürünün sağlam ve etkin bir zemin üzerine inşa edilip geliştirilmesinde önemli bir potansiyele sahip olduğunu vurgulayan İnovasyon Merkezi Direktörü Doç. Dr. Ali Coşkun, BOUNDijital platformunun önümüzdeki dönemlerde bu konu hakkında akademik çalışmalarına devam edeceğini vurguladı.

Akademik bir platform olarak kamuoyuna olabildiğince işlevsel ve objektif araçlar sunmanın önemine dikkat çeken BOUNDijital, Türkiye’nin inovasyon ve rekabetçilik kapasitesini geliştirmeye hız kesmeden devam edeceğine inandığını, Amazon Türkiye’nin de bu platformun destekçisi olmasından büyük memnuniyet duyduğunu ifade etti.

BOUNDijital Liderleri programı her yıl belirli aralıklarla kamu kurumlarının farklı kollarından yetkilileri bir araya getirerek, inovasyon ortamının gelişiminde önemli küresel trendler hakkında kurumlar arasında bilgi paylaşımını ve iş birliğini güçlendirmeyi hedefliyor.