Taziye Dilekleri 

BOUNDijital platformu olarak Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve çevre illerde hissedilen depremde hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet; yaralılara acil şifalar diliyoruz.  

BOUNDijital Hakkında 

Boğaziçi Üniversitesi İnovasyon ve Rekabet Odaklı Kalkınma Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi bünyesinde kurulan BOUNDijital platformu 21 Aralık 2022 tarihinde Boğaziçi Üniversitesi’nde gerçekleşen tanıtım toplantısıyla faaliyetlerine başladı.  

BOUNDijital; yürüttüğü akademik araştırmalar, oluşturduğu dinamik, çok paydaşlı, entelektüel etkileşim ve paylaşım ekosistemi ile kurumlar arası iş birliğini güçlendirerek inovasyon kültürü, yenilikçi ekonomi ve dijital dönüşüm ekseninde ekonomik ve toplumsal gelişime fayda sağlamayı amaçlıyor. 

Dijital dönüşümle değişen yaşam şekli, yenilikçi iş modelleri ile gelişen girişimcilik iklimi ve teknoloji odaklı kalkınma öncelikleri çerçevesinde  strateji oluşturma, karar alma, yatırım ve uygulama süreçlerine yönelik referans bilgi üretimine katkıda bulunma gibi hedeflerle sahip olan BOUNDijital platformu; yürüttüğü akademik araştırmalar, oluşturduğu dinamik, çok paydaşlı, entelektüel etkileşim ve paylaşım ekosistemi ile kurumlar arası iş birliğini güçlendirerek inovasyon kültürü, yenilikçi ekonomi ve dijital dönüşüm ekseninde ekonomik ve toplumsal gelişime fayda sağlamayı planlamakta. 

BOUNDijital’in kadrosu Prof. Dr. Arzu Tektaş, Prof. Dr. Gökhan Özertan, Doç. Dr. Aslı Deniz Helvacıoğlu, Doç. Dr. Ali Çoşkun, Dr. Ceyhun Emre Doğru ve program koordinatörü Selen Öztürk’ten oluşmaktadır. 

BOUNDijital Tanıtım Etkinliğinden Kareler 

Etkinlikte Doç. Dr. Aslı Deniz Helvacıoğlu’nun sorularını yanıtlayan Amazon Türkiye Ülke Müdürü Richard Marriott; “İnovasyon, Amazon’un tüm faaliyetlerine yön veren en temel liderlik prensiplerinin başında geliyor. Müşterilerimiz için – büyük veya küçük – yenilikçi adımlar atmayı önemsiyor ve şirket içinde her zaman inovasyon kültürünün yeşermesi ve beslenmesi için ekiplerimizi destekliyoruz. Şirket içinde inovasyonu DNA’mıza işlerken, bunu tek başımıza yapamayacağımızın da bilincindeyiz. Bu yüzden inovasyon ve dijital dönüşüm konularında çok paydaşlı etkileşimi her zaman destekliyoruz. Bu doğrultuda BOUNDijital’ in Türkiye’de inovasyon ve dijitalleşme kültürünün yaygınlaşmasına ve entelektüel etkileşimi artırmaya katkıda bulunacağına inanıyoruz” açıklamasında bulundu. 

Corpera Yöneticiği Ortağı ve Boğaziçi Öğretim Üyesi Dr. Ceyhun Emre Doğru’nun moderatörlüğünde gerçekleşen “Dijital Ekonomide Kamu Politikaları” panelinde Rekabet Kurumu Başkan Yardımcısı Esin Aygün; “İnovasyon ve rekabet, ülkemizde dijital ekonominin sürdürülebilir olarak büyümesi için en önemli iki unsur. Bunun sağlanması için de bütün paydaşların fikir alışverişinde bulunması ve ortak aklı araması gerekiyor. BOUNDijital’in bu yönde atılacak adımları destekleyecek çok önemli bir platform işlevi göreceğine inanıyorum” ifadelerini kullandı.  

Aynı panelde Ticaret Bakanlığı Elektronik Ticaret Dairesi Başkanı Mehmet Kayış, “Bütün dünyada olduğu gibi ülkemizde de e-ticaret sektörü büyük bir dönüşümden geçiyor. Bu dönüşümün doğru yönetilmesi hem sektörde faaliyet gösteren işletmelere hem de müşterilere büyük faydalar sağlayacaktır. BOUNDijital’in çalışmalarının büyük katkı sağlayacağını düşünüyorum” ülkemizde diyerek mevcut e-ticaret düzenlemelerine ışık tuttu. Türkiye Açık Kaynak Platformu Direktörü Sertaç Yerlikaya ise akademi, kamu, özel sektör arasında iş birliğine dayanan girişimlerin, inovasyon merkezleri, model fabrikalar ve BOUNDijital gibi arayüzlerin yenilikçiliğin gelişimine yönelik öneminin altını çizdi.  

Dr. Artunç Kocabalkan’ın moderatörlüğünde gerçekleştirilen “İş Dünyasında Dijital Dönüşüm” oturumu panelistlerinden Eczacıbaşı Holding Bilgi ve İletişim Sistemleri Grup Başkanı ve TÜBİSAD Yönetim Kurulu Başkanı Levent Kızıltan, KOBİ’lerin durumlarının doğru analiz edilerek dijitalleşme stratejileri ve yatırımlarının tasarlanmasına ihtiyaç duyulduğunu ifade ederek, bu çerçevede kurumların üniversite ile iş birliği olanaklarını geliştiren BOUNDijital’in sağlayacağı katkıyı çok değerli bulduğunu belirtti.  

Aynı panelde YASAD Yönetim Kurulu Üyesi ve Vestel Sağlık Grup Müdürü Abdülkadir Kayıklı, BOUNDijital bağlamında üniversite ve özel sektör arasındaki etkileşimin önemini vurgulayarak, Vestel’in kurumsal inovasyon kültüründen örnekler verdi. SOCAR Türkiye Dijital Transformasyon Grup Direktörü Burcu Alkan Fincan ise enerji sektörünün inovasyon dinamiklerine değinerek BOUNDijital’in inovasyon eko-sistemine yapacağı katkılara vurgu yaptı. 

Tanıtım etkinliğimizi izlemek için ilgili kayıtlara link üzerinden ulaşabilirsiniz. 

BOUNDijital Ne gibi Çalışmalar Yürütecek? 

Önümüzdeki günlerde dijital ekonomi alanında yenilikçi politika yapımı ve uygulama odaklı akademik çalışmalara ağırlık vererek raporlar, bilgi notları, blog yazıları yayınlamayı planlayan BOUNDiijital platformu aynı zamanda alanla ilgili paydaşları bir araya getirecek yuvarlak masa toplantıları, webinarlar, konferans ve çalıştay etkinlikleri de düzenlemeyi planlamakta. 

Bu kapsamda Türkiye’de bir ilk olarak, agile governance ve regulatory sandbox temalarıyla inovasyon ve rekabet alanlarından sorumlu kamu personellerini ağırlayacak olan BOUNDijital Liderleri Programı ise 27-28-29 Nisan tarihlerinde Boğaziçi Üniversitesi kampüsünde üç günlük bir seminer olarak hayata geçirilecek. 

İletişime Geçin 

BOUNDijital platformu ve faaliyetleri hakkında detaylı bilgi ve iş birlikleri için program koordinatörümüz Selen Öztürk ile selen.ozturk@boundijital.com adresi üzerinden iletişime geçebilirsiniz.